söndag 10 november 2013

Om Nils Öberg, grabben med choklad i...

Fem bilder från min dag.

Födelsedagsfika hos min söta svärdotter som har fyllt 27 år. Jättegod kaka med grädde, glass och frukt. Plus kaffe och trevliga samtal.

Hjärtskärande bilder från Filippinerna, där människor gråter och där kaos råder. Tänker på hur vi som jobbade med stormen Gudrun menade att då var det kaos. Jämförelsevis med tyfonen på Filippinerna var Gudrun en västanvind och en piss i Missisippi.

Tänker på generaldirektören för Kriminalvården, Nils Öberg, killen hela dan. Utan att blinka sitter han i TV och berättar hur han anställer sina kompisar och upphandlar tjänster hos vänner. Det här med att sätta en ära i att förvalta våra skattepengar på ett klokt sätt och försöka vara en god ämbetsman, ja det tolkar han på sitt eget sätt.
Det är grabben med choklad i det.

Kollar på Kalla fakta och vill kräkas. Många kommuner i Sverige anlitar en konsult som lär ut hur man ska föröska blåsa funktionshindrade på deras rätt till ett värdigt liv enligt LSS- lagen. Det är upprörande att se och samtidigt som vreden fyller mig gläds jag åt en journalistik som granskar och belyser den lilla människans rättigheter i vårt samhälle.

En skön biltur genom ett novemberdisigt landskap. Konturerna suddas ut och allt blir tillåtande, vänligt.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar