torsdag 31 december 2015

Gott Nytt år

Årets sista dag är här och jag vill ge goda tankar till alla vänner och läsare här. Ser fram emot ett nytt år men är väldigt tacksam för det gamla. 
Mamma lämande oss den 12 juli efter  en lång tids sjukdom och det var svårt. Fortfarande har jag inte sörjt klart men det får komma när det kommer. Hon var en storartad människa som är mycket saknad.
Den 24 oktober kom vår lilla Elsa, Jakob och Pernillas första barn. Så roligt att bli farmor.
Och även om Amanda har många efterverkningar efter sina tuffa behandlingar så är jag så innerligt glad att hennes MR har varit bra hela året.
Kärleken till P har vuxit och stabiliserats och det är härligt att planera för en framtid tillsammans.
  
Men först ska vi fira nyår. Vi ska äta en god och lyxig middag och bara njuta av varandras sällskap. Och när tolvslaget är inne ska jag önska oss alla och vår värld mera ljus och mera värme...

tisdag 29 december 2015

Uppgradering av mig själv

Idag har jag varit piggare och det känns att den eländiga förkylningen har vänt. Så lättad. Har plockat i olika lådor och tänker att jag måste få ordning överallt här hemma. 
Märker hur eftersatt allt har blivit under de sista åren när mamma var så sjuk och behövde hjälp. Tänker också att när det gäller ordning och strytur så vill jag uppgradera mig och mitt liv.
Bli en ny version helt enkelt. 
Jag är så trött på att inte ha ordning på alla papper och grejor. Jag vill slippa leta hela tiden och slippa oroa mig över att jag ska missa något viktigt.
Så det får nog bli ett nyårslöfte helt enkelt.
En ny Ywonne, en Ywonne 2.0.

måndag 28 december 2015

Om julen

Det blev en fin julafton. Alla var glada och vi åt god mat och hade det trevligt. Kände mig så rik som fick fira jul med två av mina barn. Det tredje kommer efter jul och då blir julafton igen.
Det är också extra trevligt att min P och mitt ex kommer så bra överens.
Det är så det ska vara tycker jag och känner mig lycklig över att de gillar varandra.
Min systerson Viktor var också med.
Fick så fina julklappar.




Ywonne Gills foto.

Vit perkolatorbryggare, lyxiga spaprodukter, vacker ljusstake och inte minst en underbar ring av P. Det är roligt att få blandade lyx- och nyttogrejor.


































Men jag blev riktigt sjuk på juldagen med jättejobbig hosta och ont i kropp och hals. Det var meningen att P och jag skulle haft vänner på fest ikväll men det fick vi ställa in. Som vanligt har ju hösten varit stressig och det brukar alltid resultera i en infektion när man väl slappnar av. Ikväll känns det dock som om det har vänt så nu kan jag planera nyårsfirandet.

lördag 26 december 2015

Om att blogga

Njuter av att alla julblommor, både de jag har köpt och de jag har fått. Är lite trött, sådär som man blir efter den urladdnign julafton trots allt är. 
Har blivit förkyld så det är gott att inte ha så många plikter och bara kunna ta det lugnt. 

På sista tiden har jag funderat över bloggandet. 
Jag skriver här främst för att det är roligt och ibland intressant att titta tillbaka och minnas vad som har hänt. Jag skriver förstås inte om mitt mitt innersta. 
Brukar säga att jag är personlig men inte privat här.

Ibland får jag synpunkter på vad jag har skrivit och jag menar att det är upp till var och en att läsa min blogg. Det är mitt liv jag skriver om här och är jag glad och lycklig så vill jag kunna skriva det. Och skriver jag om något annat så är det också mitt val.
Kort sagt; bloggen är min och jag skriver det jag har lust med för stunden.
Med ett undantag, jag skriver nästan aldrig om mitt jobb eftersom det tillhör mitt offentliga jag. Jaha, därmed har jag kanske gjort ett litet statement.

 Ha en god fortsättning på julen. 


lördag 19 december 2015

Länge sen

Lördag morgon och alldeles för länge sen jag bloggade. Men det har varit mycket ett tag. Dels på jobbet. Under detta år har vi gett ut sex tidningar samtidigt som jag jobbat med flyktinginfo och att revidera på savsjo.se.
Och dels privat. Många glöggfester har det varit. Dessutom var jag i lördags på stickmys hos fina Linda som, tillsammans med Sarah, har bloggen De otaliga projekten. Vi åt gott, stickade och pratade innerligt. En dag att minnas. 
På kvällen var det familjemiddag hos P med hans barn och barnbarn. Fantastiskt fint.

Men nu är jag ledig och ska julfixa här hemma. Ska bli skönt att göra fint.


lördag 5 december 2015

Glädjehus

Man kan lätt tro att man har hamnat på ett glädjehus när man kollar på min adventsstjärna på glasverandan. 
Och det har man ju egentligen också.
För mitt hus är ett glädjens hus just nu. 
Trots en jobbig mage den senaste veckan så är jag fylld av glädje och förväntan inför mycket i livet.
Inför jul och adventstiden, inför min kommande flytt, inför roliga fester som väntar...
Sorgen efter mamma börjar komma ifatt mig nu och jag gråter en stund och sen ser jag framåt igen.
Ser glädjen i nuet och i det stora att få leva.
Skön lördagskväll önskas er alla.