söndag 31 maj 2015

Mors dag...

...har det varit idag och min syster och jag var hos mamma och fikade. Mina ungar har hört av sig och gratulerat men annars brukar vi inte fira. 
Annars har jag stickat och tvättat och ätit lax med färskpotatis. Och syrenerna har börjat blomma i bersån och det är ljuvligt. 
Dagens motion blev väldigt lyckosam.
Efter att ha tränat lätt jogging hela våren kunde jag idag jogga hela 4,8 kilometer. 
Jag var så lycklig så jag nästan grät.a
En ren njutningsag har det varit med andra ord.

lördag 30 maj 2015

I flödet

Och det är lördag och jag har börjat sticka en tröja till älskade sonen. Han har önskat sig den så länge så nu är det dags.
Tänker mycket på flödet i livet; hur det mesta verkar komma stötvis och utan synbar eftertanke. Så är det förstås inte, jag tror det mesta har en mening.

Men jag vill leva i kärlekens flöde, i mina relationer förstås men också i det som omger mig. 
Just nu rensar min syster och jag bland mammas saker. Hon har fått en lägenhet i ett trygghetsboende  och det känns bra. Men det är lite vemodigt att gå igenom allt. Det är ju hela mitt barndomsliv som passerar revy också och det känns lite i hjärtat.
Så igår kväll var jag lite nere och trött.
Då bankar det på dörren och utanför står min käre P. Med en namnsdagspresent och en varm famn. Och jag blev så glad och vi kokade te och tände ljus och jag låg med huvudet i hans knä och det var varmt och vackert.
Och en bild av att leva i kärlekens flöde...

tisdag 26 maj 2015

Och jag ska bli...

...farmor till hösten och det är så roligt och rörande att mitt inre nästan svämmar över. Igår var Jakob och Pilla på ultraljud och jag började gråta när jag såg bilden på den lilla ungen. Armarna och benen viftade och det såg ut som han/hon gjorde tummen upp.
Det är så stort att få vara med om och även om jag redan är mormor till en liten underbar flicka så rymmer hjärtat all kärlek som behövs för att älska ett nytt litet barnbarn.

Och jag tittar på vackert, mjukt ullgarn för det är klart att jag ska sticka kofta och mössa och kanske ett par sockar. Och sen fantiserar jag att kan vara barnvakt och vi ska läsa böcker och bygga med lego och kanske baka så småningom.
Men mest av allt ska jag älska den lilla av hela mitt jag och det känns så stort.

tisdag 19 maj 2015

Rikedom

Och det är fortfarande ljust när jag går och lägger mig och jag längtar till sommaren när jag får vara ledig och dingla med benen och känna mig fri och sorglös.
Har många projekt på gång i huset och det känns bra att få en del gjort. 
Även fast det kostar en massa.

Och jag tänker på alla människor som inte har ett hem och jag känner mig så rik som har ett helt hus.

söndag 17 maj 2015

Att få leva

Det har varit fina dagar.
Jag har haft långledigt som bland annat inbegripit VAM. Det vill säga  vård av mamma. 
Vi var hemma hos henne och röjde bort en massa från hennes målarrum. Vi åt och fikade gott och mamma sov middag i sin egen säng och jag satt en bit ifrån och stickade och tittade på hur skönt hon vilade. 
Allt var rofyllt.

I förmiddags var jag på gudstjänst på Sten Sturefestivalen och jag träffade en fin vän som jag känt länge. Jag fick ta del av hans dikter, starka texter som verkligen berörde mig och jag tänkte på att med vissa människor så är det så att de försvinner inte ur ens liv, fast man kanske trott det ibland. 
Själva gudstjänsten var underbar och det som starkast fastnade hos mig var när en kille med Downs stod på scenen och bland annat berättade om när han föddes och läkaren sa till hans föräldrar att han aldrig skulle klara av att göra något i livet.
Och nu stod han där och sjöng på sina egna villkor och delade sina upplever med oss i publiken. Så självklart och så fantastiskt.

Och nu spelar jag Pavarotti och Sinatra när de sjunger My way och jag tänker på det som blev min väg i livet och hur den fortsatta vägen ser ut.
Det är stort att få leva.



söndag 10 maj 2015

Just idag


Och jag tar en dag i taget och försöket göra det bästa av nuet.
Idag har jag städat på glasverandan och tänker att där ska jag sitta och läsa under regniga sommardagar.
Jag har mycket att komma ifatt här hemma och ibland känns det övermäktigt. Särskilt med trädgården. Men har i alla fall beställt en robotklippare nu.
Kommer att bli underbart skönt.

Mamma är fortfarande på rehab och vi tar tillvara alla stunder vi får.